Van mááásik!

"Most élsz, most vigyázz, hogy jól csináld, mert a legapróbb hibád megbosszulja önmagát. "

Facebook

Twitter

Friss topikok

2011.09.16. 10:11 Van Mááásik

Milyen demokráciában élünk?

Nevetségesnek és szánalmasnak tartom azokat a kifogásokat, melyeket a szakszervezeti tüntetések ellen hoztak. Mondjuk ki őszintén: egyelőre betiltották őket, mert félnek. Félnek a rendbontástól, félnek a kezdődő „Orbán takarodj” uszításoktól, félnek hogy lassan-lassan megismétlődnek a 2006-os zavargások, még ha nem is olyan vehemenciával, mint anno volt.

Fejlettebb nyugati társadalmakban, pont ez az erő, amivel hatni tudnak a szakszervezetek, amit most felhoztak ellenérvéként: indokolatlan mértékben akadályozná a forgalmat. Ez a lényege a sztárjknak, tüntetésnek, hogy ezekkel az eszközökkel bírják jobb döntésekre hozni a kormányokat. Nem lehet napokig metrón vagy tömegközlekedéssel utazni? Vagy nem lehet napokig benzint kapni, mert éppenséggel a szakszervezet tüntet? Az emberek ezt (ott) tudomásul veszik, mert mindenki tudja, lehetséges hogy a következő hónapban az ő jogaiért fognak tüntetni.

Ez a demokráciának vagy kapitalizmusnak a része. Ez van. El kell fogadni. A diktatúrákban, kommunizmusban persze nincs tüntetés – ott nem szabad. 

Szólj hozzá! · 2 trackback

Címkék: magyarország tüntetés demokrácia 2011 szakszervezetek betiltva


A bejegyzés trackback címe:

https://vanmasik.blog.hu/api/trackback/id/tr723231320

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Cincinnatusok helyett Incinatusok 2011.09.16. 15:17:49

p { margin-bottom: 0.21cm; }Betiltották.   Alapjogot korlátoz a hatalom. Legutóbb ilyen feltűnően 1988-ban tette. (Meg 2006-ban is, ezt kár volna tagadni, de akkor nem előre tiltottak, hanem utólag vertek.) Az óvatos belügyér akkoriban is inkább a...

Trackback: Matolcsizmus: unortodox hülyeség vagy ortodox “okosság”? 2011.09.16. 14:18:57

Van az úgy, hogy az ember valami nagyon rosszat akar, hogy így kerülje el a még rosszabbat. Itt van rögtön ez a matolcsizmus, amelynek éppen most a devizahitelekről lett mondanivalója. De vajon miért?...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása