Van mááásik!

"Most élsz, most vigyázz, hogy jól csináld, mert a legapróbb hibád megbosszulja önmagát. "

Facebook

Twitter

Friss topikok

2011.02.08. 14:47 Van Mááásik

Selmeczi törvényét megírta

Napok óta gondolkozom, hogy kellene valami frappánsat írni erről, de egyszerűen nem találok szavakat. Hogy őszinte legyek - nagyon írni sincs kedvem róla: mert mint választó polgár, teljesen megalázónak, fárasztónak, otrombának, átgondolatlannak (és még cifrázhatnám) tartom. Az új törvénytervezetről van szó, amit Selmeczi Gabriella nyújtott be a nyugdíjkasszákkal kapcsolatban.
 
Szóval nem értem:
a.) Eddig is mindig mindenkit vizsgálhatott a PSZÁF. Meg is tette, ha arról volt szó
b.) Nem értem miért nem tudják "odafenn", hogy hol-mennyi pénz lehet. Minden munkáltató a magánnyugdíjpénztári pénzeket külön-külön APEH számlára utalja (vagyis utalta tavalyig), azaz APEH-ben gyakorlatilag fillérre pontosan meg kell lennie az adatoknak. Ebből ellenőrízhetőek az MNYP-s pénzek is. (az hogy mennyi rajta a hozadék az irreleváns)
c.) Esetleg a "maradók" pénzére fáj még a foguk, vagyis túl sok pénz (>400Mrd) maradt ki a "nagy közösből"? Megadták a választás lehetőségét és ők éltek is vele. Azt választották, hogy maradnak. Nem sokan, százegynéhányezren. Vállalták hogy kockáztatnak és a "biztos állami nyugdíj" helyett egy nagyon kockázatos, bizonytalan, szinte már biztos hogy a nyugdíjt ki-nem-osztó rendszerben maradnak. (nem én mondtam) Éltek a választás lehetőségével. Akkor kérdem én, mi a baj még velük? Hogy nem azt tették, amit Önök szeretnének? De hát jogállamiságban élünk…Vagy mégsem? 
d.) S végül, de nem utolsó sorban: KEHI = kormány belső ellenőrzési szerve = elszámoltatási kommandó = Nagy testvér, akit mindent lát?
 
"A szabadság az, ha szabadságunkban áll kimondani, hogy kettő meg kettő négy. Ha ezt megtehetjük, minden egyéb magától következik."

 

Szólj hozzá!

Címkék: gazdaság fidesz nyugdíj törvény selmeczi


A bejegyzés trackback címe:

https://vanmasik.blog.hu/api/trackback/id/tr672646871

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása