Van mááásik!

"Most élsz, most vigyázz, hogy jól csináld, mert a legapróbb hibád megbosszulja önmagát. "

Facebook

Twitter

Friss topikok

2011.06.22. 10:15 Van Mááásik

Wolfmann sejtés bizonyítása

Tudomásunkra jutott, hogy a tegnapi nap folyamán sikerült bizonyítani a híres tudós A.Wolfmann sejtését amely az 1920-as évek óta áll bizonyítás nélkül. Az eltelt időszakban sokan próbálták bizonyítani – ez idáig sikertelenül. De ki is volt A.Wolfmann? A 20-as években tevékenykedett, egyedül álló, gyermektelen tudós, akinek munkássága a fentebb nevezett sejtés megalkotásában csúcsosodott ki. Élete végéig azon munkálkodott, hogy ezt a sejtést bebizonyítsa, azonban a körülmények ezt sajnos nem tették lehetővé. Élete vége felé a sikertelenség az őrületbe kergette, s ezzel párhuzamosan az alkoholhoz fordult. Vagyonát elitta, majd szegényen halt meg a Durtmansi elmegyógyintézetben.
 
Nézzük mit is mond ki a híres Wolfmann sejtés?
„Az este folyamán elfogyasztott alkohol mennyisége befolyással van a gyermekek felébredési hajlandóságára.”
 
Igen. Maga a sejtés – így első olvasatra – egyszerűnek tűnik. Azonban a bizonyítás nélkül eltelt hosszú idő, illetve a számtalan alkoholizmusba esett tudós azt mutatja, hogy igencsak nehéz vagy körülményes maga a bizonyítás.
 
A következő ábra jól szemlélteti magát a sejtést (magyarázat az ábrában)

 

 
A bizonyítás menete:
Nagyon fontos megjegyezni, hogy a bizonyítás csak nagyon nagyfokú precizitással, a pontosan beállított és nem eltúlzott elfogyasztott alkohol mennyiség beállítása mellett történhetett. És hát nem szabad arról a tényről megfeledkezni, hogy saját gyermekkel kell rendelkezni (sok tudós figyelmen kívül hagyta, illetve idegen gyermekekkel próbálkozott). A bizonyítás sarkalatos pontjai:
a.)    Két héten belüli kétszeri sikeres teszt eredmény,
b.)    Gyermekek megléte (sikeresebb a teszt ha gyermekek száma>1),
c.)    Kellő - se nem túl sok, se nem túl kevés - mennyiségű alkohol elfogyasztása (grafikon szerinti 4-5 közötti mennyiségi egység)
d.)    A hazaérkezés időpontja szempontjából a hajnali egy és kettő közötti időpont a legideálisabb.
e.)    Gyermekek időbeni lefektetése (nem túl későn, mert ez esetben Y2 tengely T ideje is csúszik és hamis adatokat kapunk)
f.)      Ébresztő óra T időre való beállítása
 

A bizonyítások során gyermekek ébredési ideje T-x volt, de mindig az f.) pontban beállított T időpont előtti. A két sikeres teszt eredménye publikációra is került az MSO (Mathematics & Science Organization) oldalán. Megkaptuk az engedélyt arra is, hogy közöljük: Jelen pillanatban a svéd Nobel-díj bizottság értékeli és ellenőrzi a bizonyítási elméletet. Íme a bizottság rövidített válasz levele:

… Tack för din avhandling om Wolmann av bevis. Grattis till arbete, Samtliga ledamöter i kommittén hyllade enkelheten i arbetet, beviset på att utarbeta..... Denna vecka kontrollerat vår personal data och när alla bevis pekar på samma sätt som de, sedan nästa års Novel Award presenteras. Naturligtvis vårt gottfinnande, tills bevis för tidskrävande...

Respekt
Jörgen Mörgensen

Svenska Unv. Läkare prof.

Szóval izgalmas napok elébe nézünk, mert lehetséges, hogy egy közel 100 éves "sejtés" kerül bizonyításra. Amint újabb részletek kerülnek birtokunkba, jelentkezni fogunk...

1 komment

Címkék: sejtés wolfmann bizonyítása


A bejegyzés trackback címe:

https://vanmasik.blog.hu/api/trackback/id/tr673005375

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása