Van mááásik!

"Most élsz, most vigyázz, hogy jól csináld, mert a legapróbb hibád megbosszulja önmagát. "

Facebook

Twitter

Friss topikok

2011.02.17. 09:37 Van Mááásik

Az Orbáni gazdaság

Hát ez már tényleg több a sok(k)nál! Döbbenettel hallgatom a kormányzati terveket arról, hogy vizsgálnák a versenyszférában lévő cégeket, a „kötelezően végrehajtandó” béremelésre. Döbbenet és döbbenet és mégegyszer döbbenet!

Halló, valaki odafentről, mondja már meg, hogy MIBŐL???
 
Két és fél éve „gazdasági válság” van, lassan döcög az ipar, alig van megrendelés, mindenki (értsd KKV) a nadrágszíjat húzogatja (még mindig!), próbálja túlélni hogy fenn maradhasson a válság utáni időkre. A versenytársak egymás árai alá ajánlanak – olykor olyan szinteket elérve, amiről ne legyen kétségünk – nem rentábilisak: csak éppenséggel legyen munka.
Kérdem én, amikor megtervezték a törvényt, arra nem készítettek számítást, hogy a bérek bizonyos esetben bizony csökkeni fognak? Fent elkúrják (bocsánat ez egy másik kormány volt) elrontják, ide lenn pedig orvosoljuk a problémát? S mindezt még szankcionálják is ha nem teszed?
Hát csak halkan jegyzem meg, ha eddig is sok KKV zárt be a válság miatt, akkor ezek után még több fog. S akkor odavész a tervezett egymillió új munkahely.
 
Tényleg, ha már egymillió új munkahely: most jelent meg, hogy a Deutsche Telekom nem minket választott, hanem Szlovákiát. 500 munkahelyet jelentett – volna – ha az a volna ott nem lett volna. De ott van. Persze a kérdés rögtön felmerül az emberben, hogy miért nem Magyarországot választották. Hiszen akkor már csak 999.500 új munkahely kellene. De ne legyünk naivak, nem azért választották őket, mert ott Euró van és hogy Bécs közel van. Neeem. A válságadónak elég nagy visszatartó szerepe van, az előbb írt másik két dolog, csak mellék zönge. Hiába a 16% adókulcs, és a társasági adó csökkentése: úgy látszik nem voltunk/vagyunk mégsem olyan megnyerőek, mint ez fentről sulykolják belénk.

1 komment

Címkék: gazdaság jogszabály bér versenyszféra orbán vikor


A bejegyzés trackback címe:

https://vanmasik.blog.hu/api/trackback/id/tr752667206

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2011.02.21. 12:20:41

a nagyok simán tudnak bért emelni
süti beállítások módosítása