"Kóstolja végig Magyarországot!" hirdette magát egy új szervezésű gasztronómia fesztivál.
Orbán Major: bió növényi olajak | |
Dióolaj, Tökmagolaj: Mindkét olaj esetében markáns, nagyon finom, nagyon kellemes íz. Csukott szemmel is meg lehet mondani, hogy melyik olaj miből készült. | |
Székely gyümölcs: Lekvárok | |
Galagonya lekvár, kökény és galagonya keverék lekvár: Kellemes ízek, nem túl édes. Az utóbbi egy kiccsit nekem darabos. | |
Gáll Erzsébet: Szörpök, lekvárok | |
Egres és málna, Vörös áfonya szörpök: Az előbbi annyira nem, de az utóbbi nagyon ízlett. | |
Aranyszarvas: szarvasgombás eledelek. | |
Szarvasgombás kolbász: Finom, kellemesen enyhe szarvasgomba íz. Egyszer ettem egy olasz kolbászt, abban például sokkal erőteljesebben kijött a szarvasgomba íze. Persze ízlések és pofonok ki-mit szeret. | |
Lek-Vár-Lak: Lekvárok, szószok, krémek | |
Rozmaringos hagyma szósz, | |
Koltay házaspár:Lekvárok, gombák | |
Kökény lekvár: Kellemesen fanyar íz, nem túl édes. Talán a legízletesebb kökény lekvár amit eddig ettem valaha. Naspolya lekvár: Érdekes íz, érdekes lekvár. Teljesen hozza a naspolya ízét - igazából az jutott eszembe, amikor ettem: az a legjobb, hogy nem kell bajlódni a maggal. Csemege gomba keverék: Finom-finom, de ha gomba (főleg erdei), akkor legyen frissen szedett! Sajnos az ecetes tartosító (sokat) elvesz az erdei gombák ízéből. Egy friss vargánya ízt semmi nem tud überelni. | |
Mézkuckó: méz, méz termékek | |
Bodzás méz: Alapvetően akácméz, bodza virággal vegyítve. Finom íze mellett gyógyhatású is. | |
Fuchs tej | |
Háztáji tehéngomolya (póréhagymás, kapros): A kapros nagyon különleges és nagyon finom volt. | |
Zselic vad | |
Szarvas sonka: Kellemes, nagyon finom sonka. Teljesen "lágy" íz. Szarvas kolbász : Hát ez nekem túl csipős volt! | |
(Elnézést, de elfelejtettem felírni kik is voltak: szánom-bánom bűnömet: de mikor megláttam ezt a húst, teljesen elvette az eszemet) | |
Disznófej abálva: Kellemesen abált íz, nem túl fűszereses, disznófej "összecsomagolva". | |
Vayi bor | |
Aszu balzsamecet: Kellemesen előjön az aszú íz. Tokaj Vayi saba dresszing | |
Kapucziner kávémanufaktura | |
Eszpresszo vegyes őrleményből: Kellemes aromájú kávé, bár nekem egy kicsit erős. (Félreértés ne essék: tej és cukor nélkül kóstoltam, mert az aromára voltam kíváncsi) |
Hazafelé menet azon gondolkoztam, hogy miket fogok majd írogatni, ekkor agyamba villant egy gondolat: „Atyaúristen a csokoládékat elfelejtettem!” Nagyon szomorú voltam, mert a jó és finom csokoládé (nestlé: sicc!) minden falatja felér egy mennybe menetellel. Na mindegy, majd jövőre!
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.