Van mááásik!

"Most élsz, most vigyázz, hogy jól csináld, mert a legapróbb hibád megbosszulja önmagát. "

Facebook

Twitter

Friss topikok

2011.08.19. 15:58 Van Mááásik

Egerszalóki hőforrás

Talán ’98-ban jártam utoljára Egerszalókon, pontosabban az egerszalóki hőforrásnál fürödni. Aki járt ott, tudja hogy micsoda élmény volt az erdőben, a csillagos ég alatt a hőforrás vízében megmártózni. Sokszor a bükki barlangászásból vagy túrázásból hazafelé menet megpihentettük fáradt testünket a kellemesen meleg vízben és átbeszéltük a világ éppen aktuális dolgait. Vagy csak feküdtünk a vízben, fejünket nekitámasztva a kőpadkának bámultuk a hatalmas univerzumot, mintha csak azt fürkésznénk, hogy egy „messzi-messzi galaxisban” ugyanezt teszi valaki és minket bámul. Mindezt tettük nyári forróságban, téli fagyban, vagy őszi esőben. Nem foglalkoztunk semmivel, mert a „hely szelleme” (nem az erdő szelleme!) kikapcsolt minket arra az egy-két órára. Mintha tested minden porcikájával éreznéd, hogy forog a föld, a föld forog a nap körül, a naprendszer forog a Tejútrendszerben, az pedig hatalmas sebességgel robog a Nagy-Bumm helyszínétől. 
 

Mostanság arra jártam megint, pontosabban Egerszalókon – de ha már ott voltam gondoltam megnézem azt a hatalmas komplexumot, amit a hőforrás mellé építettek. Hallani halottam már róla, képet is láttam (természetesen jól beállított szögből készítve) szóval kíváncsi voltam mi épült oda, mit valósítottak meg a tervekből, s mi maradt a pórnépnek. Tudom, hogy a pénz nagy úr (valakinek biztosan), s senki nem tudta volna megakadályozni, hogy odaépüljön egy nagy szálloda, úgyhogy én evvel vitatkozni nem szeretnék.
 
Ami igazából az én nagy problémám:
 
1.)  A szálloda előtti részt, a régi úttól teljesen „lecsupaszították”. Most fű van ott, egy gyerekmedencének (?) épült valami, amiben nincs víz - ha jól láttam most is dolgozgattak rajta - illetve a legelején pedig egy hatalmas parkoló. Kérdem én: ezt a parkolót nem lehetett volna a szálloda aljába beépíteni? Ha már úgyis annyi földet megmozgattak… Akkor a parkoló helyére fákat (erdőt) lehetne telepíteni, magyarán „eldugni az erdőbe”  és sokkal szebben nézne ki, mint egyfajta magashegyi szálló. Arról nem is beszélve, hogy az eredeti terveken a szálló előtti részen rengeteg fát terveztek, illetve sétányokat.

Látkép parkolóval

Látkép gyerekmedencével és fűvel

 
2.) X milliárdot ráköltöttek erre a szállodára, de azt hogy szépen megcsinálják a melegvízes elvezető rendszert, nonszensznek tartom. Régen is csöveken keresztül folyt a melegvíz, de akkor nem foglalkoztunk vele. Olcsó volt és jó volt. De most, amikor rengeteg pénzt költöttek, akkor már megcsinálhatták volna úgy, hogy a csöveket a föld alá tervezik. Így nagyon csúnya, legalábbis fentről a sétáló részről.

Csövek I.

Csövek II.

Csövek III.

 
3.)    A „mű vízesési rendszer” nálam kiverte a biztosítékot. Lehet, hogy a szállóból szép vagy szép lesz – no de akkor is – milyen ez már??

Mű Vízesés beömlő slaggal

Mű Vízesés az eredetivel

Szóval igazából a „tereprendezés” az ami kívánnivalót hagy maga után. S tegye mindenki a kezét a szívére (főleg a szálló tulajok) ez már nem lenne akkora beruházás.

Szólj hozzá!

Címkék: szálloda egerszalók hőforrás


A bejegyzés trackback címe:

https://vanmasik.blog.hu/api/trackback/id/tr983165206

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása