Van mááásik!

"Most élsz, most vigyázz, hogy jól csináld, mert a legapróbb hibád megbosszulja önmagát. "

Facebook

Twitter

Friss topikok

2011.02.14. 11:03 Van Mááásik

Furmint február

Rögtön az elején le kell szögeznem, hogy nem vagyok nagyon boros ember, sőt nem vagyok borszakértő – alkoholt is ritkán iszom – viszont ha borospohár kerül a kezembe, akkor jöjjön egy jó üveg száraz magyar bor. Fogalmazhatok úgyis, hogy boltokban nem az alsó polcokon keresgélek, hanem a szem magasságban. (lásd: kereskedelmi marketing, belistázás, polc, szem magasság, stb) De viccet félretéve, barátom szólt, hogy furmintkóstoló lesz a Mezőgazdasági Múzeumban, gondoltam elmegyek. Meg kell hagynom jobb helyet nem is találhattak volna ennek a fesztiválnak. Gyönyörű, impozáns épület, tágas helyszín ahol elfér a sok bor-barát vendég.

Meg is lepődtem, mert a magas belépőjegyár ellenére is nagyon sokan voltak. Viszont az is biztos, hogy ez az ár elrettentette a bor-fesztiválokon megjelenő „csak-még-egy-decit-kérek-szépen borszerető” embereket. Tegyük hozzá, nem is baj – nem erről szól/szólt a történet.
 
Az alábbi borokat kóstoltam:
Karádi és Berger: 2008 Furmint Palandor
Béres: 2008 Omlás Furmint
Nektár Pince: 2008 Vióka Furmint
Zsirai: 2007 Furmint
Oszvald: 2008 Furmint
Kovács Nimród: 2009 Furmint
és még kóstolgattam volna tovább – de sajnos egy fontos telefon megszakította a délutánomat és rohannom kellett haza. Tőlem ne várjon senki értékelést, hogy "ásványos íz" vagy "sárgabarack aroma" netán "érdekes és különleges ízvilág", mert nem feladatom – vannak erre „nagyobb tudású” emberek. A kóstolt borok közül, ami nekem nagyon tetszett (íz és illat tekintetében) az a Karádi és Berger Furmintja illetve a Béres Furmint.
 

Fesztivál értékelés: Gratulálok a rendezőknek: impozáns helyen, egyszerűen megoldott keretekkel. Turista csalogató. Előny, hogy van belépő. :-) Érdemes lehet más borfajtákkal (esetleg tájegységekre bontva) is hasonló rendezvényt készíteni. 

IT értékelés: Honlap nincs, ami szerintem baj – a mai világban. Facebook megjelenés van, ez viszont jó hír. Érdemes lenne a többnyelvűségre figyelni, hiszen nem csak a magyar közönségnek szólhat a furmint kóstoló. Sőt ha lenne honlap, akkor ott "egykézben" lehetne olvasni minden hírt, régi kostolói jegyzeteket (egységesítve), s persze több nyelven!

 

Szólj hozzá!

Címkék: teszt fesztivál furmint bor február


A bejegyzés trackback címe:

https://vanmasik.blog.hu/api/trackback/id/tr462659937

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása