Van mááásik!

"Most élsz, most vigyázz, hogy jól csináld, mert a legapróbb hibád megbosszulja önmagát. "

Facebook

Twitter

Friss topikok

2011.01.13. 16:17 Van Mááásik

Reformok I.

Hmmm, hogy őszinte legyek (nagyon) meglepődtem a sajtóban megjelentetett reformlépésekről, de rögtön hozzá is teszem: nyugtával dicsérd a napot. Igazából februárban derülnek ki a pontosabb intézkedések és a hozzájuk kapcsolódó számok. Mert azokban a fránya számokban dől el minden: azaz mennyire merik megvágni a kiadás oldalt. Mert bevételt növelni lehet (próbálkoztak már evvel az elmúlt 20 évben), de hogy ténylegesen hozzányúljanak olyan dolgokhoz, melyek szentségtörésnek tűnnek/tűnhetnek az emberek a választók szemében!? Nos hát igen: sok mindennel nem értek egyet, de erre azt kell mondanom, hogy hajrá!

Tegyük hozzá, nagyon sok embernek nem fog tetszeni, hiszen olyan témákat érint, melyekbe sokan szeretnek „menekülni” a munka elől: rokkantnyugdíj, munkanélküli segély kérdése, előnyugdíjaztatás. Persze ha már hozzányúlnak, akkor legyenek szívesek azokat az aranyos kiskapukat is bezárni.

Remélem nem csak a piacokat akarták megnyugtatni és ténylegesen elkezdenek dolgozni odafenn. Kíváncsian várom a további fejleményeket.

3 komment

Címkék: gazdaság orbán reform belföld nyugdíj munkanélküli segély


A bejegyzés trackback címe:

https://vanmasik.blog.hu/api/trackback/id/tr662581423

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tothh · http://polizis.blog.hu 2011.01.13. 20:17:15

Teljes mértékben egyetértek.

Én azt gondolom, ha ez tényleg egy olyan program lesz, amivel odacsapnak rendesen, akkor fel kell vállalni, és keresztülnyomni.
Erre most van esély.

Kétharmad.
"Demokrácia csökkentése" - ergó amíg nincs új alkotmány, át lehet nyomni könnyen a kemény intézkedéseket.

Persze, majd jön az ellenzék, hogy a szegényeket bántják a gazdagok irányában, meg hogy megszorítás, meg hazudtak, meg őszöd.
A lényeg, hogy ne szálljanak el maguktól úgy, mint az MSZP 2006-ban, és ne pökhendi módon kezeljék a dolgokat. (Könyörgöm, Szijjártót rúgják már ki!!!)

Rodeo36 2011.01.14. 08:32:06

a nevetségesen keveset csökkenteni? ha a sohasem golgozott rétegektől elveszik mindet amit ma kapnak és ehelyett adnak nekik munkát, képesítésüknek megfelelőt (belvizek elleni munka, árvíiz ellenei munka, közművek, akkor lesz valami látszata) de azoktól elvenni akik már ledolgozták az életüket és ki vannak szolgáltatva a hatalom kényének kedvének azaz a teljes jogú nyugdijasok, akkor az népirtás lesz semmi kevesebb

Quadrille Lobster · http://oriblog.blog.hu/ 2011.01.14. 19:13:18

Én is nagyon meglepődnék, ha a drága politikai tőkét elköltenék ilyen népszerűtlen intézkedésekre. Mindegy, mennyire szükség van rá, egy pártnak a rajongók még fontosabbak.
Kivéve ha elintézi, h ne nagyon legyen következő választás. Mondjuk már az ajánlócédulára sem merjünk mást felírni, mint a fidesz, mert a munkáltatónk bekéri a fecnit. (ÉS mivel 80% állami szférában van...)
süti beállítások módosítása